Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Doručak šampiona! Pita krompiruša na drugačiji način (RECEPT/VIDEO)

Napunite se energijom za aktivan dan, uz ukusan recept za pitu.

1626329992_20210714_142749.jpg
FOTO: bakina kuhinja
Oglas

Iz bakine kuhinje stiže nesvakidašnji spoj. Pita krompiruša sa kobasicama će vam dati energiju za ceo dan. Sprema se lako i brzo, a kako sama baka kaže, retko je sprema, ali kada je spremi ne ostane ni parče.

Pročitati još: Slana torta mekanog testa i fantastičnog ukusa! (RECEPT/VIDEO)

Pita krompiruša na drugačiji način

Potrebno je za nadev:

  • tanje kore
  • 500 gr krompira
  • 200 gr kobasica (ja sam koristila domaće)
  • 1 glavica luka
  • ulje, so, biber
  • 1 jaje

Za preliv:

  • 200 gr kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • 2 -3 jaja
  • 100 gr rendanog kačkavalja 

Priprema: 

Krompir obariti, ne sasvim skuvati. Luk  iseckati  i propržiti na ulju. Dodati seckane kobasice pa i njih malo propržiti. Obaren krompir izrendati, dodati jaje, so i biber. Dodati pržene kobasice i sve izjednačiti.

Koru rašititi na sto pa je nauljiti, potom preko nje staviti drugu. I nju malo poprskati uljem. Na dno kore po širini staviti par kašiika nadeva od krompira i kobasica  . Uviti u rolnicu. Pleh namazati uljem, pa prvu rolnicu staviti u sredinu i uviti u krug. Sve ostale rolnice stavljati u krug.

U činiju sipati pavlaku, dodati jaja, pa izmututi. Dodati mleko i kačkavalj i sve izjednačiti. Sipati preko pite. Protresti da  preliv padne između rolnica.

Peći na 210 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas