Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Recept za slano pecivo sa sirom na malo drugačiji način (FOTO/VIDEO)

Ovo je predlog za idealan doručak.

1625985580_BAKA.png
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Ovoga jutra se u bakinoj kuhinji peče nešto drugačije.

Reč je o slanom pecivu sa sirom, na malo drugačiji način, koje će se zasigurno dopasti svima.

Pročitajte još: Savršen obrok za sve koji poste: Fali samo vruća pogača i nećete poželeti nikakav dodatak (RECEPT/VIDEO)

Potrebno je:

200 ml mleka
100 ml jogurta
1 jaje
2 kašike ulja
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
oko 550 gr brašna

Nadev:

150 gr sira
1 celo jaje + 1 žumance za premazivanje
šaka seckanog peršuna 
biber

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac, pa dodati šećer, promešati i ostaviti da zapeni.

U činiju sipati kvasac, jogurt, ulje, jaje i polako dodavati brašno kako bi se zamesilo mekše, glatko testo. Ostaviti da odstoji 30 minuta.

Foto: Bakina kuhinja

Potom razviti testo na stolu u pravougaonik. Sir izgnječiti i dodati jaje i šaku seckanog peršuna i malo bibera, i sve sjediniti.

Na dnu razvučenog testa staviti sir (ostaviti 2 kašike), pa preklopiti sa gornjim delom. 

Foto: Bakina kuhinja

Prazni deo testa još malo razvući oklagijom i iseći ga na trake. U preostali sir dodati malo crvene paprike, pa premazati trake. Svaku traku uviti oko svoje ose. Donji deo testa uviti ka trakama formirajući rolnicu. Staviti u podmazan pleh i pokriti da odstoji.

Foto: Bakina kuhinja

Premazati žumancetom i peći na 180 stepeni oko 35-40 min.

Pecivo seći kada se potpuno ohladi.

Testo će biti mekano kao pena, i divnog ukusa...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas