Pravilno čuvanje belog i crnog luka: Produžite mu rok trajanja

Kristina LJubisavljević

21. 07. 2021. 000000 17:30

Foto: Pixabay

Ukoliko ih ne čuvamo na adekvatan način desi se da se brzo pokvare i uhvate buđ. Postoje jednostavni trikovi koje možemo da primenimo kako bismo izbegli ove neprijatnosti i produžili ovom važnom povrću rok trajanja.

Pročitajte još: Greška prilikom spremanja KAJGANE: Napravite najukusniji doručak

Kako se pravilno čuva luk?

Tajna je u papirnim kesama sa rupicama i veoma je jednostavno. Uzmite obične papirne kese i na njima izbušite rupice, stvaite luk i vežite kesu.

Važno je da kesa bude napunjena do pola kako bi postojala potrebna cirkulacija vazduha.

Pročitajte još: Zašto PEČURKE ne treba da peremo pre spremanja? Da li i vi pravite ovu grešku?

Luk je generalno potrebno čuvati na tamnom i hladnijem mestu. Izbegavajte čuvanje u plastičnim kesama jer će namirnicama rok u tom slučaju biti sigurno kraći.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU