Oglas
· · Komentari: 0
Jagode

JAGODE SVEŽE ČAK 2 NEDELJE! Ako stavite ovo u posudu sa JAGODAMA, neće biti gnjecave!

Jagode su ukusne, veoma dobre za zdravlje, ali „mana“ im je što vrlo brzo propadnu – već posle dan ili dva od kupovine postaju mekane i gnjecave.

1622823165_jagode.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Piajce se uveliko crvene, a omiljeno voće, kako onih najmlađih, tako i najstarijih, sada možete kupiti na gotovo svakom ćošku.

Kupovanje i čuvanje

Pri kupovini obratite pažnju na sledeće

-jagode treba da imaju peteljke, da budu zrelih, sočnih i crvenih plodova bez belih ili zelenih vrhova. Neoprane jagode čuvajte u frižideru maksimum dva dana. Oprane jagode možete i da zamrznete tako što ćete ih staviti u jednom sloju na tacnu, posuti šećerom i ostaviti da se zamrznu. Tek nakon toga spakujte ih u plastične kesice. S obzirom na to da voće sadrži veliki procenat vode i osetljive komponente arome, njihovo čuvanje u zamrznutom obliku je otežano, pa ih koristite za pripremu kremova i sladoleda u roku od najviše 12 meseci.

Najveći sastavni deo jagoda čine voda i ugljeni hidrati.

Kako da jagode ostanu sveže

Ako stavite voće, poput jagoda, u staklenu teglu i držite i u frižideru, ostaće sveže dve do tri nedelje“, kaže ona.

Ukoliko na dno posude stavite salvetu i jednu odozgo, ona će upiti višak vlage i tako omogućiti da jagode budu duže sveže i ne postanu gnjecave.

Možete sačuvati svežinu jagoda i ukoliko u vodu dodate malo sirćeta i potopite ih na 20-ak sekundi, zatim ih isperete i osušite.

Jagode imaju mali broj kalorija

Jagode se odlikuju nutritivnim vrednostima koje ih preporučuju da se nađu na trpezi svakoga ko vodi računa o svom zdravlju, kao i kilaži.

One imaju vrlo mali broj kalorija, a uz njih i sjajne vitamine i minerale, te su odličan izvor mnogih blagotvornih nutrijenata, a istovremeno sjajne za sve kojima je kalorijska vrednost važan faktor pri odabiru namirnica koje će konzumirati.

Najveći sastavni deo jagoda čine voda i ugljeni hidrati, a evo tačne nutritivne vrednosti, izračunate prema 100 grama sirovih jagoda:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas