Rešite se bora prirodnim putem

Jelena Blažić

23. 07. 2021. 000000 18:00

Foto: Depositphoto

Postoji nekoliko načina koji vam mogu pomoći da podmladite vaše lice, bez kupovine skupih preparata.

Pročitajte još: ROLKE nisu rezervisane samo za hladnije dane: Tri saveta kako da nosite ovaj MODNI KLASIK tokom leta (FOTO)

Smesa od belanaca

Odvojte belance od žumanca i ulupajte kremu od belog dela jajeta. Penasti krem nanesite na lice, uz pomoć prstiju.  Smesu držite na licu najmanje pola sata, a ukoliko vam je prijatno, s maskom možete i prespavati. Ujutro, kožu isperite hladnom vodom i primetićete da je ona mekša, nežnija i zategnutija.

Namirnice iz kuhinje možete iskoristiti kao masku za protiv bora

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je jedno od najvažnijih namirnica naše ishrane. Prokuvajte šest do osam šolja vode i sipajte u veliku činiju. S peškirom na glavi “parite” kožu 15 minuta. Zatim, nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja i nežno umasirajte u kožu lica, a posebnu pažnju obratite na predele gde se stvaraju bore (oči, čelo, koža oko usana…). Maslinovo ulje probiće u dublje slojeve kože i tako će umanjiti nastanak bora.

Pročitajte još: Domaći ŠAMPON OD KOKOSA: Pravi se brzo i jednostavno i pravo je osveženje za kosu (RECEPT)

 

Krastavci

Krastavci su prepuni silicijuma, prethodnika kolagena pa je stoga odličan saveznik u borbi protiv bora. Izrendajte jedan veliki sveži krastavac i procedite ga. Natapkajte vatu sokom od krastavca i nanesite na lice. Ostavite da deluje pola sata, a zatim kožu dobro isperite vodom. Ponavljajte postupak svaki dan, a za nekoliko dana, biće vidljivi iprvi rezultati.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU