Srpska GIBANICA, ali ona prava "dundasta"! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

03. 08. 2021. 000000 08:25

FOTO: bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže ukusna gibanica, koja je idealna za jači doručak ili večeru. Pravi se brzo i jednostavno i zbog toga ćete zavoleti da je pravite.

Pročitajte još: Za pet minuta i šest KAJSIJA možete da napravite fantastičan kolač! (RECEPT/VIDEO)

Recept za gibanicu

Potrebno je:

  • 500 gr gotovih kora
  • 3 jaja
  • 300 gr sira 
  • 1/2 praška za pecivo
  • 70-100 ml maslinovog ulja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • 3-4 šake samo sira

Za preliv:

  • 100 ml mleka
  • malo ulja
  • 1 jaje

Priprema:

Izdrobiti sir, pa dodati jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo. Sve izjednačiti. Tepsiju obložiti pekpapirom.

Na dno raširiti dve kore i premazati uljem stranice kora vise preko tepsije. Svaku koru blago uronuti u fil pa ređati u tepsiju jednu do druge.

Tako i drugi red pa preko razbacati šaku čistog sira. Ponavljajte postupak dok imate kore i fil.

Vaditi kore koje vise preko tepsije i pokriti sa dve kore i ušuškati. Zaseći gibanicu na kocke. 

Umutiti jaje, dodati mleko i  malo ulja. Preliti preko gipanice i peći oko 45 min na 210 stepeni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU