Šta za ručak? Pasta sa morskim plodovima je nešto što svako treba da proba! (RECEPT)
FOTO: Depozit
Mnogi izbegavaju pripremanje morskih plodova kod kuće, jer nisu sigurni kako se pravilno spremaju. Uz ovaj jednostavan recept, dobićete fantastičan ručak koji će vam oduševiti nepca.
Uvrstite morske plodove u porodične obroke i razbijte monotoniju ručka. Vreme je za malo morske atmosfere.
Pročitajte još: Juneće šnicle u sosu od pečuraka: Jednostavan, a efektan ručak! (RECEPT/VIDEO)
Recept za pastu sa morskim plodovima
Sastojci:
- 250 g testenine po izboru
- 300 g smrznutih morskih plodova (najbolje je da uzmete miks)
- 2 glavice crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 150 ml pasiranog paradajza
- pola čaše belog vina
- kašičica origana
- kašičica bibera
- sveže začinsko bilje po izboru
- maslinovo ulje, so
Priprema:
Na blago zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno iseckani luk. Pre paradajza, dodajte i beli luk.
Nakon nekoliko minuta dodajte i paradajz i zajedno prodinstajte još nekoliko minuta.
Začinite svim pripremljenim suvim začinima , ubacite morske plodove i nalijte pola čaše vina.
Pustite da se krčka na slaboj vatri oko 15 minuta.
Na kraju dodajte sveže začine i skuvanu testeninu.
Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK