Šta za ručak? Pasta sa morskim plodovima je nešto što svako treba da proba! (RECEPT)

Jovana Pejinovic

03. 08. 2021. 000000 11:30

FOTO: Depozit

Mnogi izbegavaju pripremanje morskih plodova kod kuće, jer nisu sigurni kako se pravilno spremaju. Uz ovaj jednostavan recept, dobićete fantastičan ručak koji će vam oduševiti nepca.

Uvrstite morske plodove u porodične obroke i razbijte monotoniju ručka. Vreme je za malo morske atmosfere.

Pročitajte još: Juneće šnicle u sosu od pečuraka: Jednostavan, a efektan ručak! (RECEPT/VIDEO)

Recept za pastu sa morskim plodovima

Sastojci:

  • 250 g testenine po izboru
  • 300 g smrznutih morskih plodova (najbolje je da uzmete miks)
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 150 ml pasiranog paradajza
  • pola čaše belog vina
  • kašičica origana
  • kašičica bibera
  • sveže začinsko bilje po izboru
  • maslinovo ulje, so

Priprema:  

Na blago zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno iseckani luk. Pre paradajza, dodajte i beli luk.

Nakon nekoliko minuta dodajte i paradajz i zajedno prodinstajte još nekoliko minuta.

Začinite svim pripremljenim suvim začinima , ubacite morske plodove i nalijte pola čaše vina.

Pustite da se krčka na slaboj vatri oko 15 minuta.

Na kraju dodajte sveže začine i skuvanu testeninu.

Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK