Kad se spoji PUNJENO "harmonika" MESO, začini i povrće, nastaje pikantni užitak! (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

04. 08. 2021. 000000 09:20

FOTO: bakina kuhinja

Baka iz bakine kuhinje je napravila zanimljiv spoj mesa i sačina koji će vam poslužiti kao dobar ručak.

Recept za harmonika meso

Potrebno je:

  • 2 kom belog pilećeg mesa
  • 4-5 čena belog luka
  • 50 gr kačkavalja na listiće
  • 50 gr suve slanine
  • 1 zelena paprika

Preliv:

  • so, biber
  • 50 maslinovog  ulja
  • 1 kašičica senfa
  • 3 kašike majoneza
  • 1 kašika soja sosa
  • malo crvene ml. paprike i tucane

Pročitajte još: Srpska GIBANICA, ali ona prava "dundasta"! (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

Meso zaseći što dublje po celoj širini u razmaku od 2 cm. Da bi dublje zasekli meso, po dužini probušite meso sa štapićem (kao u videu). Tako možete sigurno zasecati. 

U proreze stavljajte listiće belog luka, paprike, kačkavalja suve slanine. U činuji izmešajte ulje, majonez, senf, soja sos, papriku slatku i tucanu, so i biber.

Preliti punjeno meso. Po želji staviti malo krompira. Peći na 210 stepeni C oko 45 min.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU