Čoko moko TORTA sa gotovim korama i KREMASTIM filom! (RECEPT)

Jovana Pejinovic

11. 08. 2021. 000000 09:45

FOTO: Depozit

Sočna čokoladna torta koja se jednostavno pravi. Sa gotovim korama, na vama je samo da umutite fil.

Pročitajte još: Srpska GIBANICA, ali ona prava "dundasta"! (RECEPT/VIDEO)

Recept za čoko moko tortu

Sastojci: 

  • čokoladne kore
  • 500 ml čokoladnog mleka
  • 700 g kisele pavlake
  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g šećera u prahu
  • 500 g šlaga
  • 1 kesica
  • 500 ml kisele vode

Priprema:  

Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks. Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga.

Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU