Med i CIMET: Preparat za sva funkcionalna OBOLJENJA ORGANIZMA (RECEPT)

Kristina Malešević

13. 08. 2021. 000000 07:15

Foto: Depositphotos

Korišćenje meda u lekovite svrhe poznato je još od antičkih vremena i prvih civilizacija.  U Ebersovim medicinskim papirusima pisanim pre 3.500 godina, navodi se da med treba koristiti kao lek za isceljivanje rana, da on izaziva na mokrenje i kao sredstvo za olakšanje rada želucu.

Pročitajte još: Neverovatne prednosti ULJA KARANFILIĆA: Služi kao prva pomoć kod ovog čestog problema

U drugom takvom papirusu Jedvina Smita o medu se piše kao o jednom od važnih sredstava u hirurgiji i lečenju rana. U slučajevima otrovanja mineralnim, biljnim i životinjskim otrovima, protivotrovi su sadržali med kao glavni sastojak. Veliki broj starih grčkih filozofa i mudraca verovao je da med i potkrepljuje zdravlje, da produžava život, podržava snagu duha i tela.

Med i cimet

Ova kombinacija se može koristiti u otklanjaju brojnih zdravstvenih problema. Za pripremu preparata bitno da se koristi pravi cejlonski cimet, jer tek tada će ova prirodna lekovita smeša imati adekvatno dejstvo i rezultate u lečenju. Med i cimet možete koristiti u lečenju sledećih oboljenja i funkcionalnih problema kakvi su loš zadah iz usta možete, ali doprinosi i regulaciji povišenog holesterola u krvi, bolova u zglobovima, prehlade i gripa i za jačanje celog imuniteta. Takođe, otklanja bolove u želucu i poboljšava varenje.

Pročitajte još: Ruski lekar LAZAROV: Gospina trava pomaže kod ONKOLOŠKIH OBOLJENJA

Za pripremu preparata potrebno je izmešati cejlonski cimet u prahu sa medom, a zatim tako dobijenu smešu razmutiti u čaši vode, čaja ili mleka ili jednostvano lagano otapati u ustima. Odnos meda i cimeta su dve supene kašike meda i jedna čajnu kašičicu cimeta. To pomešajte i ostavite da odstoji desetak minuta. Zatim ga koristite prema potrebi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU