Oglas
· · Komentari: 0
ZAČINI

Da li ste ove zime pili KUVANO VINO sa karanfilićem? A, da li znate koliko je lekovito?

Da li znate da o karanfiliću svi imaju lepo mišljenje, jer važi za najzdraviju biljku na svetu?

1610352562_12509162_1097194586980771_5714842808576001713_n.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Karanfilić je poreklom iz Inodnezije, ali onda je ova biljka proširena širom sveta. Zanimljivo je da raste u tropskim krajevima poput Brazila, Šri Lanke i Madagaskara, a najviše se koristi zimi.

Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!

Dobro je poznato da je eterično ulje karanfilčića efikasno  protiv bakterija i parazita. Tačnije, karanfilić uništava patogene mikroorganizme, koji izazivaju mnoge opasne infekcije. On takođe ima fungicidno, anestetičko i antikancerogeno dejstvo.

Ispiranje usta
Karanfilić je dobro poznat kao prva pomoć prilikom zubobolje. Žvakanje pupoljka karanfilića ublažava i grlobolju.

Ovaj začin sadrži eugenol, kariofilen i tanin, koji imaju takva antimirobna sredstva. Ove materije putuju krvotokom i na putu ubijaju sićuššne parazite i njihove larve. Zbog toga svojstva se koristi u raznim antiparazitskim terapijama.

Japanski naučnici su otkrilida sadrži antioksidanse koji sprečavaju oštećenje ćelija, a to je naročito važno kao prevencija kanceral

Pročitajte još: Ruski travar DMITRI: Muškarci, ne kupujte skupe preparate, OVA BILJKA sprečava ĆELAVOST

Recept za kuvano vino:

Deset karanfilića stavite u pola litra crvenog vina. Dobro zatvorite i ostavite 3 nedelje da odstoji na tamnom mestu. Uzimajte čajnu kašičicu sredstva 1-3 puta dnevno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas