Oglas
· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Magična POTOČARKA! U njenu lekovitost verovao je i HIPOKRAT, a evo kako vas može spasiti ako ste OKORELI PUŠAČ

Potočarka, jedna od najstarijih biljaka na svetu čija upotreba seže još do starih Grka koji su je koristi i u ishrani i u lečenju brojnih zdravstvenih tegoba.

1628717646_Depositphotos_210414128_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Poslednja naučna ispitivanja označila su ovu lisnatu zelenu biljku trenutno najzdravijim povrćem na planeti, koje sadrži više govžđa od spanaća i više vitamina C i od limuna i od pomorandže.

Pročitajte još: Neverovatne prednosti ULJA KARANFILIĆA: Služi kao prva pomoć kod ovog čestog problema

Biljka potočarka može se pronaći samo u izrazito čistim vodama, a u punom cvatu je tokom celog letnjeg perioda bilo da je reč o nizijskim ili planinskim predelima. Izuzetno je bogata vitaminima A, C, E, K i D, mineralima, gvožđem i jodom, kao irafanolom, eteričnim uljem koje sadrži sumpor. Ona sadrži veće količine gvožđa od spanaća i  vitamina C od limuna i pomorandži. 

Salata od potočarke

Pročitajte još: Ruski lekar LAZAROV: Gospina trava pomaže kod ONKOLOŠKIH OBOLJENJA

Lišće potočarke dobro operite. Dodajte na kolutove narezan mladi crveni luk i usitnjeni češnjak. Dodajte so, biber , nekoliko kašika maslinovog ili bučinog ulja i sok limuna. Pustite salatu da odstoji sat vremena, nakon čega je spremna za konzumiranje. U kombinaciji s mekim sirevima ova salata može biti izvrstan samostalni lagani obrok, ali i savršen prilog glavnom jelu. 

Ujedno se okorelim pušačima preporučuje uzimanje salate od potočarke jer izvrsno deluje i sprečava štetne posledice pušenja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas