BELI LUK i MED jačaju imunitet i ubijaju viruse: Evo kako da pravilno koristite ovaj MOĆAN narodni LEK

Aleksandra Kolarevic

07. 09. 2021. 000000 10:00

Foto: Printskrin/Jutjub/ OFF GRID with DOUG & STACY

Hladni dani nam tek stižu, a sa njima dolazi i vreme prehlada i sezonskih virusa.

Umesto industrijskih suplemenata i lekova, predlažemo vam da potražite rešenje u prirodi, i napravite moćan narodni lek.

Pročitajte još: BOL U ZGLOBOVIMA, GORUŠICA, NEPRIJATAN ZADAH: Zbog čega je sve dobro piti MED i SIRĆE

Beli luk je odavno poznat po svojim neverovatnim protivupalnim dejstvom, a u narodu se naziva i prirodnim antibiotikom. Takođe, med je jedan od najzdravijih prirodnih proizvoda za organizam, tako da će kombinacija belog luka i meda zasigurno biti dobitna.

Prepreka kod korišćenja belog luka je neprijatan miris i težak ukus, ali u kombinaciji sa medom biće manje ljut, i neće jako mirisati.

Beli luk u medu je odlično sredstvo za borbu protiv virusa, prehlada i gripa, kao i jačanje imuniteta, a priprema se jednostavno.

Jednu teglu napunite oljuštenim belim lukom koji ste malo zgnječili kako bi pustio sok, i prelijte domaćim medom. Teglu zatvorite i odložite na hladno mesto, ali ispod nje obavezno stavite tacnu, kako se med ne bi slučajno izlio. Povremeno lagano promućkajte teglu.

Za nedelju dana pojaviće se mehurići na površini, a fermentacija traje oko mesec dana, i tada možete konzumirati beli luk koji će biti mekši i ukusniji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU