Eksplozija ukusa u TEPSIJI: Napravite ĐUVEČ po najjednostavnijem RECEPTU do sada

Aleksandra Kolarevic

08. 09. 2021. 000000 12:00

Foto: Piksabej

Za đuveč ne postoji standardni recept kojeg se morate pridržavati kada su sastojci u pitanju - jednostavno stavite povrće koje volite, sa mesom ili bez mesa, i začinite po ukusu.

Ipak, priprema đuveča može da deluje komplikovano upravo zbog sastojka koje stavljate. Međutim, možete skratiti vreme i isprljati samo jedan tiganj i jednu šerpicu.

Pročitajte još: Jednostavno, a UKUSNO: Brzinski ručak iz rerne koji se sam SPREMA (RECEPT)

Sastojci:

2 glavice crnog luka
2 šargarepe
2 crvene i 2 zelene paprike
2 paradajza
2 krompira
150 grama pirinča
šaka suvih šljiva
500 grama pilećeg filea
100 grama kukuruza šećerca
100 grama mlade boranije
začini po želji: so, biber, vegeta, peršun, aleva paprika.

Priprema:

Pileći file iseckajte na kockice i pržite na maslacu desetak minuta. Potom u toj masnoći propržite povrće: luk, papriku, paradajz, šargarepu, dok ćete u manjoj šerpi staviti da se kuva krompir, kukuruz, boranija i pirinač oko 20 minuta.

U vatrostlnu posudu pomešajte sve povrće i ubacite meso, dodajte začine i suve šljive i prelijte sa malo vode, pa pecite pokriveno u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Tokom pečenja đuveča nemojte dodavati vodu, niti mešatiu povrće.

Pred kraj pečenja skinite poklopac ili foliju, i ostavite još 10 minuta da se zapeče.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU