· · Komentara: 0
SOČNO

Potpuno drugačiji RUČAK: Aromatizovane ŠNICLE spremljene u PIVU (RECEPT)

Ovaj recept idealan je za one koji vole da eksperimentišu sa ukusima.

1630959317_steak-2936531_1920.jpg
Foto: Piksabej

Ukoliko su vam dosadile pohovane ili šnicle u klasičnim sosovima, predlažemo vam da ih spremite na malo drugačiji način, sa pivom.

Iako se lako spremaju, meso će biti sočno i mekano, a ukus će vas oduševiti.

Pročitajte još: Jednostavno, a UKUSNO: Brzinski ručak iz rerne koji se sam SPREMA (RECEPT)

Sastojci:

4 veće šnicle (juneće ili svinjske)
50 ml ulja
200 ml piva
200 ml pasiranog paradajza
400 ml mleka
2 čena belog luka (sitno iseckana)
1 kašičica šećera
začini po želji: so, biber, peršunov list, ...

Priprema:

Ulje, pivo, mleko, pasirani paradajz, beli luk i šećer sjediniti u činiji, i dobro promešati. Šnicle izlupati čekićem za meso, pa ih uvaljati u začine po želji i poređati u pleh za pečenje ili vatrostalnu činiju.

Poslagane šnicle preliti pripremljenim prelivom, poklopiti ili obložiti aluminijskom folijom, i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30 minuta. Nakon tog vremena, uklonuti poklopac ili foliju, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još dvadesetak minuta - dok šnicle ne omekšaju.

Vreme pečenja zapravo zavisi od mesa koje spremate.

Kao prilog možete skuvati pirinač, ili spremiti pire krompir.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.