Danas se posti: Ručajte ZDRAVU salatu (RECEPT)

27. 09. 2021. 000000 12:20

Foto: Depozitfoto

Potrebno je:

  • 200 g kopriva
  • 10 manjih cvekli
  • 100 g kozjeg sira

Za preliv:

  • 100 ml soka od pomorandže
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • so, biber

Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)

Priprema:

Operite cveklu, pa je sa korom skuvajte. Za to vreme napravite preliv za salatu. Sok od pomorandže pomešajte sa maslinovim uljem, balzamikom i belim lukom, koji ste prethodno izgnječili, posolite i pobiberite. Kada se cvekla skuva, malo je prohladite, oljuštite, isecite na tanke komadiće, pomešajte je sa opranom, sitno iseckanom i posušenom koprivom i sve začinite polovinom pripremljenog preliva.

Prstima izdrobite kozji sir, pospite ga po salati, pa sve prelijte ostatkom dresinga i ostavite da odstoji 15 minuta, pre služenja.