Pozanto jelo na drugačiji način: Zdrave i ukusne ćufte od pasulja (RECEPT)

06. 11. 2021. 000000 11:40

Foto: Depozitfoto

Potrebno:

  • 200 g pasulja iz konzerve
  • 150 g šargarepe
  • 150 g tikvica
  • jaje
  • 50 g struganog kačkavalja
  • malo prezli
  • glavica zelene salate
  • 200 g kukuruza iz konzerve
  • limun
  • maslinovo ulje
  • ljuta papričica
  • so

Pročitajte još: Danas se posti: Ručajte ZDRAVU salatu (RECEPT)

Priprema:

Pasulj ocedite i izgnječite viljuškom. Tikvice i šargarepu izrendajte i dva-tri minuta kuvajte u slanoj, ključaloj vodi, ocedite i pomešajte sa pasuljem. Dodajte strugani kačkavalj, jaje, so i sitno iseckanu ljutu papričicu i sve dobro sjedinite, Formirajte ćufte i svaku uvaljajte u mešavinu prezli i susama. Ćufte ređajte u podmazan pleh i pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)

Pečene ćufte servirajte na tanjirima prekrivenim listovima zelene salate preko kojih ste stavili malo ispranog kukuruza iz konzerve, zatim začinili uljem, posolili i poprskali limunovim sokom.