· · Komentari: 0
RUČAK

PILEĆE ĆUFTE na brzinu u sosu od belog luka: Ručak gotov za 20 minuta (RECEPT)

I brzinski ručak može biti i te kako ukusan.

1623919770_meatballs-1252651_1920.jpg
foto: Piksabej

Pileće ćufte su idealan ručak ako vam se jede nešto ukusno, a nemate vremena da boravite pored šporeta.

Jednostavno se spremaju, i deca će ih obožavati.

Pročitajte još: Uzmite CRNI LUK i napravite jedan ručak za dva dana: Ko god je jeo ovo jelo, ostao je BEZ TEKSTA (RECEPT)

Sastojci za ćufte:

300 grama mlenevog mesa

1 veća šargarepa

2 glavice crnog luka

jedno žumance

malo brašna

začini po želji - so, biber, suvi začin

Sastojci za sos:

kockica maslaca

4 čena belog luka

svež peršun

200 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Šargarepu i beli luk sitno iseckajte, pa izmešajte sa mesom i začinima. Potom dodajte žumance kako bi još bolje sjedinio smesu.

Od smese oblikujte manje kugluice koje ćete uvaljati u brašno pre prženja.

Pročitajte još: Spremite osvežavajuću LETNJU čorbicu od SEZONSKOG povrća (RECEPT)

U dubljem tiganju zagrejte ulje, pa propržite ćufte sa svih strana.

Ćufte izvadite na papirni ubrus, pa napravite sos.

Sos se pravi jednostavno: u manjem tiganju ili šerpici otopite maslac i dodajte sitno seckan beli luk i peršun, pa umešajte pavlaku za kuvanje.

Sos se kuva oko 5 minuta.

Pileće ćufte u sosu od belog luka možete poslužiti uz beli pirinač ili pire krompir.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.