Nezaboravno jelo: Napravite kiš od koprive (RECEPT)

13. 10. 2021. 000000 14:50

Foto: Depozitfoto

Potrebno je za testo:

  • 100 g putera
  • 250 g brašna
  • 4 kašike vode
  • so

Pročitajte još: Danas se posti: Ručajte ZDRAVU salatu (RECEPT)

Za fil:

  • 300 g kopriva
  • 200 g gauda ili ementaler sira
  • 100 g slanine
  • 150 g šunke
  • 100 g mladog crnog luka
  • čen belog luka
  • 4 jajeta
  • 125 g kisele pavlake
  • 50 g parmezana
  • so
  • biber

Priprema:

Koprive dobro operite i blanširajte, a kada se malo prohlade, sitno iseckajte. Ementaler ili gaudu isecite na kockice. Na malo ulja propržite sitno iseckan crni i beli luk. Dodajte koprive, šunku isečenu na rezance, jaja i pavlaku, posolite, pobiberite i dobro promešajte.

Pročitajte još: Predlog za romantičnu večeru: Čokoladni mus je "lek za dušu" (RECEPT)

Pripremite testo: puter isecite na listiće i umesite ga u homogenu smesu s brašnom i vodom, pa malo posolite. Ostavite u frižider na jedan sat, da se dobro ohladi. Zatim ga, na podlozi preko koje ste blago posuli brašno, razvijte u što tanje testo veličine pleha za pečenje. Stavite ga u pleh tako da dobro nalegne uz ivice. Na dno preko testa stavite slaninu, dodajte pripremljeni fil, pospite rendanim parmezanom i pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko 40 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi, a testo ne dobije zlatnu boju.