· · Komentari: 0
SLATKO

Kolač sa višnjama: Brzi ŠVARCVALD ROLAT za 20 minuta (RECEPT)

Ne postoji osoba koja ne voli "švarcvald kolač" - čokoladu i višnje!

1626086132_shutterstock_1457522645.jpg
Foto: Šater

Švarcvald ukus može da se pravi na hiljadu načina, a pored čuvene torte postoje i recepti za sladoled i kolač. Predlažemo da napravite "švarcvald rolat".

Pročitajte još: Jelo za vrućinu: Vitaminski pirinač daje snagu, a priprema se brzo (RECEPT)

Potrebno je za koru:

  • 6 jaja
  • 120 g brašna
  • 120 g šećera
  • prstohvat soli
  • pola kesice burbon šećera
  • 2 kašike kakao praha

Za fil:

  • 150 g oceđenih višanja iz kompota
  • 250 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarpone sira
  • 50 g šećera u prahu
  • pola kesice burbon šećera

Ukras:

  • 30 g rendane čokolade

Belanca i prstohvat soli umutite u čvrst sneg. Posebno umutite žumanca sa šećerom i burbon šećerom, dodajte brašno, kakao i na kraju belanca. Promešajte drvenom kašikom ili mutite lagano mikserom. U pleh stavite pek papir, sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta. Pečenu koru prekrijte vlažnom krpom, okrenite pleh, skinite pek papir, urolajte zajedno sa krpom i ostavite da se ohladi. Višnje dobro ocedite.

Pročitajte još: Omiljeni engleski slatkiš: Slatki mafini sa šargarepom (RECEPT)

Penasto umutite maskarpone sir sa šećerom u prahu i burbon šećerom. Dodajte slatku pavlaku i sve zajedno dobro umutite. Ohlađeni rolat odmotajte i premažite ga s dve trećine fila. Višnje ređajte na početku, odnosno na prvoj uzdužnoj polovini fila, pa sve zajedno urolajte. Rolat premažite ostatkom fila, preko narendajte čokoladu, ukrasite višnjama i stavite u frižider da se dobro ohladi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.