Četiri NEUTRALNE BOJE za zidove koje mogu dodati vrednost vašem domu (FOTO)

Jovana Pejinovic

13. 10. 2021. 000000 16:30

Foto: Piksabej

Boja može postaviti ton i raspoloženje u različitim delovima vašeg doma, izazivajući emocije i sećanja - a takođe može povećati vrednost doma. Ako razmišljate o stavljanju svog doma na tržište, nadogradnja boje u vašem domu može povećati njegovu ukupnu vrednost i privući potencijalne kupce - ako odaberete prave boje.

Pročitajte još: Četiri LUKSUZNE dizajnerske ideje za kuhinju - Izgledaće SKUPO, a vi ćete ostati u okviru BUDžETA (FOTO)

Boje koje preporučuju stručnjaci

1. Bela

Odlično za: kuhinje, dnevne sobe, spavaće sobe, kupatila, eksterijere.

Ako tražite boju koja će osvetliti vaš dom, učiniti da prostori izgledaju i osećaju se većim i privlačnijim, sa belom nećete pogrešiti. Bela je posebno dobra boja za kuhinje. Držanje neutralne boje poput tople bele može omogućiti potencijalnim kupcima da se vide u prostoru - nešto što bi smela boja mogla da omete. 

Loading...

2. Krem

Odlično za: kuhinje, dnevne sobe, spavaće sobe.

Pored tople nijansa bele, krem je još jedna neutralna koja može osvežiti prostor. Krem boja daje sobi prijatan osećaj i može povećati vrednost kuće za nekoliko desetina hiljada dinara.

Loading...

3. Svetlo plava

Odlično za: kupatila, spavaće sobe.

Istraživanje sprovedeno na Zillovu 2021. pokazalo je da je svetlo plava najpopularnija boja za farbanje kupatila - i u proseku bi mogla povećati vrednost kuće za 5.000 dolara, navodi se na kraju istraživanja.

Loading...

 Kupatila su područja u kojima se vlasnici kuća žele osećati opušteno; svaka boja koja pomaže u podsticanju tog osećaja trenutno daje povećanu vrednost. Svetlo plava boja može učiniti da kupatilo izgleda privlačno, udobno, ali i prostranije. Još jednom, svetlo plava se smatra neutralnom bojom, koja će se verovatno dopasti širokom spektru stilova i ukusa.

4. Greige boja - nijansa sive

Odlično za: dnevne sobe, spavaće sobe, eksterijere.

I siva i bež su odlične neutralne za oslikavanje enterijera, ali ako ne možete da se odlučite između njih dve, siva boja nudi kombinaciju. Greige može biti alternativa beloj i sivoj boji i donosi osećaj elegancije i sofisticiranosti. Ne samo da će sivi dati vašem domu topao, uzdignut izgled; to će povećati i njegovu vrednost. Greige je savršena siva topla boja i učiniće da se unutrašnjost vašeg doma „oseća kao pokrivač od kašmira“.

Loading...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU