Savršeni spoj ukusa: Čokolada i kafa

Jelena Blažić

07. 11. 2021. 000000 09:00

Foto: Depositphoto

Kockica čokolade u šoljici kafe može pretvoriti ovaj napitak u pravi užitak, ali, s druge strane, mnogi poslastičari koriste kafu kako bi poboljšali ukus deserta od čokolade.

Pročitajte još: Tri jednostavna načina da hranom povećamo količinu energije i srećni dočekamo veče

Stručnjaci savetuju dodavanje kafe u svaki čokoladni kolač i tortu, čak i ako recept to ne zahteva, jer ova dva sastojka čine savršen spoj. Dakle, espreso ili nekoliko kašika kuvane crne kafe pojačaće ukus čokolade, ali, ne brinite, neće promeniti izvorni ukus kolača.

Kvalitetan kakao u prahu i kafa trebalo bi da budu pomalo gorki, a često sadrže i suptilne voćne ili začinske note. Zato ne čudi što će kafa dodata u smesu za kolače pojačati ove skrivene ukuse i arome koje se izvorno nalaze u kakao prahu. 

Zato kada pravite tortu, brauni, mafine ili čokoladnu glazuru, jedan deo tečnih sastojaka zamenite s dve kašike kuvane kafe. Ukus će biti još bolji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU