· · Komentari: 0
UŽIVANJE

Bečka kafa postala komplet: Od sada je obavezno služe sa OVIM pićem

Ugostitelji su dobili 15.000 dizajniranih čaša.

1626959714_Kristijan.jpg
Foto: Kristijan Furtner

Magistratsko odeljenje Bečke vode (nem. Wiener Wasser) podržaće 230 ugostiteljskih preduzeća sa 15.000 čaša za vodu. Bečki kafei će servirati čašu bečke vode uz kafu.

Pročitajte još: Nova usluga u Turskoj: Svaki turista dobija ličnog asistenta! (FOTO)

Dizajnirane čaše
Čaše Bečkih voda sa natpisom "Wiener Wasser" dizajnirao je studio Kai Stania, a čaše su zapremine 0,1 litar. Gutljaj vode nakon kafe neutrališe ukus i pojačava doživljaj kafe.

Najbolja voda sa Alpa i bečka kafa

Jirgen Černohorski, član gradskog veća zadužen za životnu sredinu, podržao je ovu saradnju: "Beč i kafei idu zajedno. Isto kao što najbolja voda za piće sa Alpa ide uz Beč i kafu."

Prvi vodovod je otvoren 1873. godine u Beču.

Serviranje čaše vode uz kafu ima dugu istoriju. U početku je svrha ove prakse bila da se kašičica odloži u vodu. To se promenilo otvaranjem prvog vodovoda 1873. godine i poboljšanjem kvaliteta vode za piće.

Pročitajte još: Kineski turisti našli "jin i jang" u Šumadiji: Hoće da vide Moravu, a u muzeju ostavljaju čudne poruke (FOTO)

Foto: Kristijan Furtner

Pre je voda filtrirana, više nije

Ranije su kafei morali prvo da tretiraju vodu kako bi mogli da serviraju kafu. Voda sa Alpa je donela olakšanje. Čista voda za piće koja je bila rezervisana samo za bogate postala je sveopšte dobro i osnova za pripremu kafe.

Pročitajte još: Miloš je tokom korone prvi u Srbiji napravio GLAMPING i sada cela porodica živi od toga (FOTO)

Dva podzemna vodovoda u prirodnom padu sprovode do 437 miliona litara vode dnevno u austrijsku prestonicu i snabdevaju bečka domaćinstva izvorskom vodom sa Alpa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.