Ova jesenja namirnica jača imunitet i pomaže kod dijabetesa

Jelena Blažić

26. 10. 2021. 000000 16:30

Foto: Pixabay

Stručnjaci će vam je preporučiti ukoliko želite da ojačate imunitet, zato što je bogata vitaminima A i C, cinkom, magnezijumom, gvožđem, folnom kiselinom, antioksidansima.

Pročitajte još: Evo zašto ne biste trebali da ispirate JABUKU vodom i kako se PRAVILNO ČISTI od pesticida

Ukoliko vas muče reuma, giht ili problemi sa bubrezima i bešikom, iskoristite lekovitu moć bundeve. Dijabetičari bi trebalo da je uvedu u redovnu ishranu, zato što snižava nivo šećera u krvi. 

Bundeva u službi zdravlja


Kineski naučnici tvrde da ekstrakt bundeve stimuliše proizvodnju insulina i regeneriše oštećene ćelije pankreasa, dok su korejski istraživači zaključili da je odlična u borbi protiv kandide. Dobra je i za one koji žele da smršaju, jer sadrži vrlo malo masnoće.

Bundeva je izuzetno ukusna kada se jede zapečena u rerni i posuta cimetom, još je bolja u kolačima, ali je najzdravija kada se jede sirova - u kombinaciji sa nekim drugim voćem, u formi smutija.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU