Spolja HRSKAVA, a unutra se TOPI: Piletina spremljena u mleku je novi HIT sa interneta (VIDEO)

Aleksandra Kolarevic

26. 10. 2021. 000000 17:30

Foto: Printskrin/Jutjub/dans la cuisine de sou

Piletina pripremljena na ovakav način biće spolja hrskava, a unutra mekana.

Sastojci:

- pileći bataci
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- čen belog luka
- 100 g brašna
- 100 g prezle
- 1 veliko jaje ili 2 mala
- začini: so, biber, paprika, beli luk, čili, suvi peršun
- ulje za prženje

Pročitajte još: Pohovanje na drugačiji način: Napravite PILEĆI FILE u PIVSKOM testu (RECEPT)

Priprema:

Piletinu poređajte u dublji tiganj i prelijte je prvo mlekom, a onda dodajte vodu i čen belog luka. Posolite i pobiberite, i stavite poklopljeno na tihu vatru da se krčka oko 20 minuta.

Nakon toga izvadite piletinu da se malo ohladi i pripremite materijal za pohovanje.

U prvom dubokom tanjiru pomešajte brašno i začine, u drugom razmutite jaje, a u trećem stavite prezlu, i batak po batak pohujte na sledeći način:

- uvaljajte prvo u brašno i začine, potom u jaje i na kraju u prezlu, i stavite u prethodno zagrejano ulje na par minuta da se isprži sa svih strana.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU