TAJNA NAJUKUSNIJEG PILAVA: Prija stomaku, a poseban sastojak mu daje savršen ukus (RECEPT)

Jovana Pejinovic

05. 11. 2021. 000000 12:20

Foto: Shutterstock

Jelo koje poznaju sve kulture na svetu, ne bez razloga. Ukusan i zdrav, prijaće stomaku u hladnim danima koji dolaze.

Pročitajte još: KRALJEVSKA PLJESKAVICA: Pravi se od DVA sastojka koja svi vole! (RECEPT)

Recept za pilav

Sastojci: 

  • 1/2 komada pileta
  • 250 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 60 g maslaca
  • 400 ml pilećeg bujona
  • 2 komada paradajza
  • 1 komad šargarepe
  • 60 g, istucanih oraha
  • 1 kašičica majčine dušice
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu

Postupak:  

Skuvamo pile u oko 600 ml vode. Izvadimo, odvojimo od kostiju i isečemo na tanke ivice.

Skuvamo opran pirinač u šerpi sa vodom u odnosu jedna prema dva i po. Ocedimo.

Pržimo dok ne postane prozračan luk i šargarepu isečenu na srednje kocke u tiganju sa maslacem.

Dodajemo so, biber, majčinu dušicu i piletinu i pržimo pet minuta. Prelivamo toplim bujonom i poparenim, oljuštenim i na kocke isečenim paradajzom i orasima i kuvamo dok voda od paradajza ne ispari.

Dodajemo skuvani pirinač, promešamo i sklanjamo sa ringle.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU