NAPRAVITE RUČAK ZA 200 DINARA: Ko kaže da ne može sa mesom? Ukusna kari piletina će vas oduševiti! (FOTO)

Jovana Pejinovic

18. 11. 2021. 000000 11:00

Foto: Shutterstock

Kada dođe kraj meseca, većina nije više u prilici da ruča u restoranu, naručuje hranu ili kupuje gotove obroke. Da štednja ne mora da ide na uštrb kvaliteta, dokazuje i recept pred vama. Ukusna piletina koja će vas zasititi je odlična ideja za ručak.

Pročitajte još: KAKO SE PRAVI SITNI SIR? Gotov za 30 minuta, a ne treba vam posebna oprema (RECEPT)

Recept za ljutu kari piletinu

Cena po porciji: oko 140 dinara

Ukoliko želite da ovo jelo bude malo laganije, umesto pavlake za kuvanje možete staviti i grčki jogurt. A ako ne želite da bude ljuto, umesto čilija stavite samo crvenu mlevenu papriku. Prolećna varijanta bi bila sa mladim lukom umesto praziluka.

Sastojci za 2 porcije:

  • 1 veći pileći file
  • 1 veći komad praziluka i tamno zeleni deo
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika karija
  • 1 kašičica ljutog čili praha
  • so, biber, ulje

Priprema:

Praziluk operite i isecite na kolutove. Meso isecite na komadiće.

Na malo ulja propržite praziluk par minuta, a onda mu dodajte belo meso. Sipajte pola šoljice vode da ne bi zagorelo.

Dodajte kari i čili, promešajte tako da svako parče mesa bude uvaljano u začine. Dodajte soli i bibera po ukusu. Možete dodati još malo začina ako želite da bude pikantno.

Kada meso bude prženo, dodajte još pola šoljice vode (oko 100ml) i pavlaku za kuvanje. Ugasite ringlu i pustite da se krčka. Služite uz pirinač.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU