PILETINA U SATARAŠU: Toliko se lako pravi, a ukus je fantastičan - Savršeno jelo za petak, kada želite da se odmorite (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

19. 11. 2021. 000000 10:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže moćna kombinacija za ručak: piletina i sataraš. Odličan recept koji će oduševiti i najizbirljivije za stolom.

Pročitajte još: Evo koji TAJNI SASTOJAK treba da dodate u pileći paprikaš da bi dobio pravi ukus (RECEPT)

Recept za piletinu u satarašu

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 5-6 svežih paprika ili smrznutih
  • 3 paradajza
  • 600 gr piletine
  • so, biber i peršunov list

Priprema:

Meso posoliti dodati malo ulja i malo vode i dinstati  da omekne pa ga zapeći. 

Ispržiti  seckani luk na krupno,  pa kad se malo isprži dodato isečenu papriku pa pržiti. Dodati u omekšano meso. 

Dodati i oguljen paradajz i iseći  na kocke.

Krčkati još par minuta, posoliti pobiberiti, pa kad ispari tečnost ubaciti peršunov list.

Servirati  uz krompir pire.  

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU