Oglas
· · Komentari: 0
POSLASTICA

Zbog NAJGLEDANIJE serije na svetu svi su poludeli za DALGONA kolačem - Evo kako se pravi (RECEPT)

Interesovanje za južnokorejsku poslasticu je poraslo od debija Netfliksove drame „Squid Game“.

1637068221_shutterstock_2050930922.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Dalgona kolači su jedni od najjeftinijih i najzaraznijih na svetu. Izuzetno su popularni u Južnoj Koreji i nema deteta koje nije odraslo na njima. Predstavljamo vam recept za jednostavnu mešavinu kojoj se možete zasladiti na brzinu.

Pročitajte još: Palenta koja se OVAKO PRIPREMI pomaže kod MRŠAVLJENJA i smanjuje holesterol (RECEPT)

Recept za dalgona kolače

Sastojci: 

  • 2 kašike šećera
  • prstohvat praška za pecivo
  • sprej za kuvanje

Priprema: 

Mali pleh obložite papirom za pečenje.

U kutlaču ili u veoma mali tiganj (najbolje neprijanjajući) dodajte šećer. Stavite kutlaču ili tiganj direktno na srednju vatru i mešajte šećer štapićem za jelo dok ne počne da se topi, oko 2 minuta. Kada se sav šećer otopi i pojavi ćilibarska boju, odmah sklonite kutlaču / tiganj sa vatre.

Mešajte sodu bikarbonu dok smesa ne postane svetlo smeđa.

Sipajte smesu na pripremljeni pleh u 2 jednaka kruga. Poprskajte ravnu stranu metalne merne šolje ili lopatice sprejom za kuvanje i pritisnite bombon, tako da bude pljosnat.

Koristite kalupe za kolačiće da napravite željeni oblik. Ostavite da se ohladi i poslužite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas