Krevet ispod prozora u spavaćoj sobi? Evo zbog čega mu tu nije mesto

Kristina LJubisavljević

06. 12. 2021. 000000 13:30

Foto: Shutterstock

Prema feng shui principima, spavaća soba se smatra prostorijom u domu koja predstavlja nas same. Koliko vremena provodite u spavaćoj sobi u odnosu na ostale prostorije? Uglavno smo veći deo vremena tu jer spavamo u toj prostoriji, zato je važna prema kineskoj disciplini.

Zbog toga je postavljanje kreveta jedna od prvih stvari koje treba uzeti u obzir prilikom prilagođavanja feng shui-ja našeg doma.

Što se tiče postavljanja kreveta za najbolji feng shui, postoje mnoge smernice, uključujući zapovedni položaj, postavljanje kreveta u odnosu na vrata... Takođe važna stvar je da stavimo krevet uz čvrsti zid, a ne ispod prozora. Postoji nekoliko razloga za to. Pre svega, čvrst i stabilan zid će pružiti podršku i stabilnost dok spavate.

Pročitajte još: Od ove tri biljke nikada niste očekivali da ČISTE VAZDUH, a preporučuju ih čak naučnici NASA

Obavezno održavajte prozore čistim i u dobrom stanju kako biste mogli jasno da vidite okruženje bez  zamračenja ili poteškoća.

Kada je vaš krevet postavljen ispod prozora, to može da stvori izazove za one koji spavaju na tom mestu. Kada se iza kreveta nalazi prozor, manje je sigurnosti jer je prozor krhkiji. Ovo posebno važi za spavaću sobu u prizemlju. Kada spavate, nalazite se u pasivnom jin stanju, a ako postoji mogućnost opasnosti od prozora iza vašeg uzglavlja, to vremenom može dovesti do više stresa.  Sa praktične strane, takođe, nije najbolji izbor da eventualno blokirate prozor krevetom ili uzglavljem jer možete blokirati prirodno svetlo, piše The Spruce.