Idealna ideja za doručak: Isprobajte vrhunske kiflice neverovatnog kvaliteta (VIDEO)

Jelena Blažić

22. 12. 2021. 000000 08:40

Foto: Youtube printscreen

Iz Bakine kuhinje ovoga jutra stižu nam fenomenalne kiflice koje ćete zaista obožavati, kako zbog njihovog sastava, tako i zbog ukusa koji je jednostavno neodoljiv.

Pročitajte još: Čudo koje se može napraviti od 1 jajeta: TOČAK TORTA, kremasta poslastica (RECEPT)

Potrebno je:

650 gr brašna
250 ml mleka
20 gr kvasca
2 kašičice šećera
soli pola kašičice
2 jaja
50 ml maslinovog ulja
1 puna kašika kisele  pavlake
50 gr maslaca
200 gr feta sira

Priprema:
 

U šoljicu uzmrviti kvasac dodati šećer i sipati malo mlakog mleka i promešati.  Kad kvasac napuni lončić sipati u vanglu.  Dodati ostatak mleka 1 celo jaje i belance  pa malo  izmešati. Dodati ulje kiselu pavlaku . Dodati brašno polako i so . Zamesiti glatko  testo mekše. Ostaviti pokriveno da poraste. Istresti na sto podeliti na tri dela pa loptice malo obraditi rukama i pokriti 5-6 min da odmore.

 Svaku lopticu podeliti na tri dela. Prvi deo razviti veličine tanjira pa premazati tanko maslacem preko njega staviti drugi razvučen tanjir od tresta i njega premazazi maslace.



 Treći ne mazazi samo staviti preko ona dva. Sve oklagijom razvući što tanje, može se malo posuti brašnom ali što manje. Iseći na 16 trouglova, puniti sirom i uviti u kiflice. Tako i sa ostale dve velike lopte. Kiflice pokriti da odmore 20 min. pa ih premazati žumancetom, i posuti susamom. Peći na 200 stepeni C 30-35 min da lepo porumene. 

Penaste spolja hrskave unutra morska pena prelepe. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU