POSNI obrok od KROMPIRA: Brza i jednostavna priprema (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

23. 12. 2021. 000000 12:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 500 gr krompira
  • 1 veća šargarepa
  • 1 manji brokoli
  • 1 manji karfiol
  • 100 gr šampinjona
  • 5 čena belog luka
  • čeri paradajz (nije obaveza)
  • 1 kašičica origana
  • bibera ...soli
  • suvi začin po želji
  • ulja, peršunov list
  • 1 kesica krem supe od pečuraka

Priprema:

Krompir i šargarepu očistiti i iseći na kolutove. Karfiol i brokoli pokidati na cvetove. Šampinjone oprati ako su krupni iseći na pola. Naliti sve vodom i bariti 5-6 min, ne više. Izvaditi u vanglu polako da se ohladi. 

Foto: privatna arhiva

Pročitajte još: Najzdraviji doručak u RUSKOM stilu: PEČENE JABUKE (RECEPT)

Posuti suvim začinom ili solju. Dodati bibera i seckanog belog luka. Ubaciti origano i ulja, 4-5 kašika, pa sve lagano izmešati.

Tepsiju podmazati uljem, pa rešetkom poređati baren krompir sa povrćem i šampinjonima. Kesicu instanta za supu sa pečurkama izmešati sa vodom (250 ml vode ) i preliti preko povrća.

Foto: privatna arhiva

 Po želji poređati malo čeri paradajza i iseckanog peršunovog lista. Premazati i  odozgo malo četkicom sa uljem i peći u rerni na 220 stepeni C oko 30-40 min.

Odličan, zdrav, posni obrok od krompira.