Oglas
· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Može biti za doručak, večeru ili užinu: Pita sa pavlakom (FOTO/VIDEO)

Tradicionalna pita sa pavlakom je naš današnji recept.

1639034222_20211208_140944.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Iz Bakine kuhinje stiže recept za pravu domaću pitu sa pavlakom.

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 15 gr svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 100 gr brašna
  • 50 gr griza

Pročitajte još: SOČIVO NA MANASTIRSKI NAČIN: Ručak gotov za sat vremena (RECEPT)

Nadev:

  • 250 gr  sira
  • 1 kisela paprika veća
  • 3 kisela krastavčića
  • 1 jaje

Foto: Privatna arhiva

Priprema:

Sir malo viljuškom usitnimo, dodamo jedno jaje i seckanu papriku i krastavčiće na sitne kockice. Sve izmešati. 

Pročitajte još: Brza TOST TORTA je savršeno PREĐELO na svakoj trpezi (RECEPT)

U malo mleka izmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti da nadođe. Jaja izmutiti žicom, pa u nji dodati ostatak mleka, dodati kvasac, ulje brašno sa grizom i sve izjednačiti. Potrebno je 9 kora za svaku rolnicu 3 kore.

Prvu koru premazati sa 3 kašike preliva, dodati preko nje drugu koru, pa i nju preliti prelivom i lepi rasporeediti po celoj kori kao prethodnu i treću prebaciti preko druge kore i nju preliti.

Foto: Privatna arhiva

Na dno staviti trećinu sira, saviti ivice i uviti u rolat. Tako i ostale 2 rolnice. Preliti ostakom preliva i peći 50- 60 min na 180 -190 stepeni C
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas