Prava poslastica među SLATKIM PITAMA - sočna, voćna i neodoljiva (RECEPT)

Jovana Pejinovic

26. 12. 2021. 000000 08:20

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže recept za sočnu slatku pitu, koju mnogi vole.

Pročitajte još: HLEB-JELKICA: Mekan i ukusan, savršen za dekoraciju trpeze (RECEPT)

Recept

Potrebno  je:

Prvi deo

  • 2 jaja
  • 2 jaja
  • 50 ml ulja
  • 2-3 kašika griza
  • 50 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 1/2 praška za pecivo

2. deo

  • 1/2 l  mleka
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanilin šećera
  • 1 puding od vanile 40 gr.
  • 150-200 gr višanja smrznutih
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Umutiti 2 jaja sa šećerom  dodati griz sa praškom za pecivo, žumanca, ulje, jogurt i sve izmešati. U mleko dodati šećera po želji, dodati  vanilin šećer i umućen puding. Sve kuvati minut dva. Skloniti i malo prohladiti. Spremiti očišćene višnje.
Rad:

Rašititi tanku koru pa premazati sa dve kašike fila   prvog dela, staviti drugu, i treću koru pa i  nju premazati. Staviti četvrtu koru pa je malo premazati uljem a u dno staviti po dužini sav puding pa ga malo raširit. 

Odozgo poredjati gusto višnje ili neko drugo voće. Saviti ivice i uviti u rolat. Staviti i podmazan pleh Odozgo premazati preostačim premazaom od jaja. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta. Seći potpuno hladnu. Vrhunska kraljica pita sa voćem.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK