Oglas
· · Komentari: 0
PRAZNIČNA TRPEZA

HRSKAV I SOČAN U ISTO VREME: Greške sa pečenim krompirom koje treba da izbegnete za praznike

To je žestoko sporna debata - kako, zaboga, napraviti najbolji pečeni krompir.

1640345149_country-potatoes-ge039f03b2_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Dok se spremamo za novogodišnju večeru, mnogi od nas se nadaju da ćemo uspeti da napravimo idealne pečene krompire za porodicu i prijatelje.

Postoji mnogo različitih metoda i lako ih je napraviti na pari, sa sirovom unutrašnjošću i mokrom spoljašnjošću, kao što napominje Daili Record.

Kako napraviti najukusniji pečeni krompir

Svi imamo svoje metode - od bacanja vreće smrznutog krompira u rernu do ekstenzivnog režima pomoću guščje masti i dvostrukog kuvanja.

Pročitajte još: PET POSNIH PREDJELA: Spremaju se lako, a ukus je fantastičan (RECEPTI)

Ali ne plašite se – sledite naš savet i mi ćemo vam obezbediti savršene zlatne krompire koje će impresionirati svoje goste.

Džef Bejker spašava dan, profesionalni kuvar otkrio je jednostavne greške koje ljudi često prave.

Ovo su ključni saveti: 

Bitna je sorta - Birajte sortu krompira koja se najbolje prži ( kao primer, možete uzeti sorte Fontane, Sante, Almera, Agrija).

Smanjite ulje - Ne preterujte sa uljem. Ako ih potopite u previše ulja, izgoreće spolja, a iznutra će biti nedovoljno pečeni. Da biste izbegli takvu katastrofu, važno je da isperite krompir pre nego što ga ispečete - moj omiljeni metod je kuhanje na pari, kaž Džef.

Tajming - „Ako niste sigurni koliko dugo treba da kuvate svoje krompire, preporučio bih vam najmanje 30 minuta na 200 stepeni dok ih s vremena na vreme proveravate.

„Svako malo ih promešajte/prevrnite da povećate hrskavost. Ako i nakon 40 minuta niste sigurni, izvadite krompir i probajte ga.”

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas