Jednostavan trik uz pomoć kojeg ne otpadaju IGLICE: Kako da vam PRIRODNA JELKA ostane sveža i posle BOŽIĆA?

Aleksandra Kolarevic

03. 01. 2022. 000000 14:30

Foto: Piksabej

Novogodišnja i praznična idila ne bi se u potpunosti mogla zamisliti u domu u kome nije okićena bajkovita jelka, pa se u poslednjih 15 godina sve ćešće životni prostor dekoriše veštačkim jelkama, s obzirom na to da je prihvaćeno mišljenje da je mnogo isplativija solucija, ali i ima manje mesta za spremanja i opadanje iglica.

Ali nijedna veštačka jelka ne može nadomestiti toplinu, praznični miris bora i atmoferu koju će vam u dom uneti prirodna jelka sa busenom koju kasnije možete zasaditi u svom dvorištu, pokloniti prijateljima ili rasandiku.

Pročitajte još: Pripazite na "KVRGE VELIČINE ORAHA" na jelkama, jer mogu da NAPRAVE HAOS u domu (FOTO)

Zdrava sadnica sa busenom u kućnim uslovima bi kao okićena jelka mogla da preživi 20 i više dana, ukoliko je pravilno negujete.

U gotovo svim ovim rasadnicima trenutno postoji ponuda četinarskih sadnica koje su namenski proizvedene u svrhu novogodišnjih jelki. Najčešće vrste koje se biraju jesu: 

- obična jela

- obična smrča

- dugoigličava jela

- bodljikava smrča

- srebrna smrča

- pančićeva omorika

Ukoliko ste se ove godine odlučili za ovu prirodnu jelku donosimo vam trik koji će pomoći da ona ostane što duže zelena i sveža.

Kako da jelka što duže ostane sveža?

Potrebno vam je: dve čaše gaziranog soka od limuna, čaša vode i pola šolje ohlađenog čaja od koprive.

Pomešajte sastojke navedenim redosledom i sipajte u staklenu bocu. Dobro promućkajte, pa ovom mešavinom zalivajte jelku nekoliko dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU