Oglas
· · Komentari: 0
deca

Četiri stvari u kući koje bi trebalo da sklonimo od dece tokom praznika: U ovom periodu ih svi imamo

Nekada nismo ni svesni da neke stvari mogu ozbiljno povrediti dete. Obratite pažnju na ove 4 stvari tokom praznika.

1640691412_48cda34f4c6cd972afbe11ff3684dd5246c85136.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Tokom praznika nismo ni svesni koliko stvari može biti opasno za malo dete. Ne želimo da nam se radostan period pretvori u konstantni brigu, pa zato izdvajamo šta bi to moglo da bude opasno po dete.

Jelka i stakleni ukrasi

Jelka zapravo ne bi trebalo da bude opasna, posebno ako se nalazi izvan domašaja dece. Držite je podalje, kako dete ne bi moglo da je dohvati, povuče i obori na sebe. Ono što ozbiljno može naštetiti detetu jesu ukrasi. Ako su od stakla mogu napraviti ozbiljan problem, deca ih mogu staviti u usta, pa do pucanja u ustima može vrlo lako doći. Savet je da sve te staklene ukrase stavite visoko, a najsigurnije je da ih ostavite za naredne godine, kada deca porastu.

Pročitajte još: Nakon drame jedna MAJKA UPOZORAVA sve roditelje: Evo kako UKRASI ZA JELKU mogu decu da dovedu u opasnost

Igračke za stariju decu

I sami ste svesni koliko mlađi prate starije, žele njihove igračke i sve što koriste. Ipak, oni su mnogo neoprezniji. Igračke starije dece često su napravljene od delova. Nekada ti delići mogu završiti u nosu, dete ih može progutati, pa može doći do ozbiljnog gušenja. I starije dete upozorite da svoje igračke ne donosi u blizinu mlađih.

Male baterije

Male okrugle baterije vrlo lako mogu završiti u nosu deteta. NJih ćete naći u igračkama, u lampicama ili drugim svetlećim ukrasima za kuću. Dobro zatvorite taj deo gde su smeštene, kako malo dete ne bi došlo u dodir sa njima.

Pročitajte još: PETARDA IZAZOV NOSI KATASTROFALNE POSLEDICE: Opasna "igra" kruži među decom širom Srbije

Lampice

Izbegavajte da budu nisko postavljene. Potrudite se da budu visoko i da dete nema opciju da ih koristi, stavlja u usta ili obavije oko vrata. Nekada lampice mogu biti od stakla, pa onda i vrlo lako pući, što može dovesti do ozbiljnih povreda. Pored toga, kontakt sa strujom može ozbiljno da ugrozi dete, posebno kada u usta stavlja sijalice. Opekotine zbog toplote mogu biti još jedna posledica, jer mala deca ne znaju za oprez. Osigurajte kuću ako imate malo dete, sve lampice neka budu podignute izvan detetovog domašaja.

 


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas