"TAČAN" način čišćenja flaše za vodu da biste se rešili ŠTETNIH BAKTERIJA

Jovana Pejinovic

17. 01. 2022. 000000 15:00

Foto: Piksabej

Lesli Rejčert je rekla da ako vaša voda počne da miriše malo drugačije ili nema tako svež ukus, onda je vreme da promenite svoje navike i počnete da perete flašu mnogo češće.

Objasnila je da klice i buđ  napreduju na vlažnim i tamnim mestima, tako da je unutrašnjost boce za vodu savršeno mesto, tako da ih je potrebno prati nakon svake upotrebe. NJeni saveti su brzi i jednostavni, tako da možete odmah početi da ih primenjujete u svakodnevnoj rutini - i verovatno je dobra ideja da to uradite.

4 sredstva za čišćenje flaše

Lesli je rekla: „Klice će rasti na vašim flašama za vodu za višekratnu upotrebu nakon svake upotrebe. U kombinaciji sa činjenicom da buđ napreduje u vlažnim, tamnim područjima – recimo da ovo nije posuda iz koje želite bilo šta da popijete." Ona je rekla da je sa bocom sa navojnim vrhom važno da odvojite dva dela i oba prođete kroz mašinu za pranje sudova - pod uslovom da je to bezbedno za vaš tip.

Pročitajte još: Kako najlakše ukloniti MASNE FLEKE na zidu nakon kuvanja? Tri rešenja koja zaboravljamo

Rekla je da sa složenijim vrhovima morate nabaviti četku za bocu da očistite dno boce i manju za čišćenje poklopca. Zatim je rekla da s vremena na vreme treba da koristite gazirane tablete za čišćenje, bacite bocu u vodu sa tabletom i ostavite da odstoji preko noći.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU