Oglas
· · Komentari: 0
kuhinja

Šta se peče u staklenim, a šta u metalnim posudama? Ipak postoji razlika

Da li ste se pitali pre pečenja nekog jela da li da izaberete staklenu ili metalnu posudu? Koja je uopšte razlika i da li postoji?

1642063739_muffins-g14d6aa634_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Pravljenje ukusnih peciva ne zavisi samo od sastojaka i poštovanja recepta već i od vrste posude za pečenje koju koristite. Dve najčešće opcije koje ćete naći u prodavnicama su staklo i metal. I dok se možda čine kao da su prilično iste, ispostavilo se da nisu.

Staklena ili metalna posuda za pečenje?

Recept koji koristite možda vas upućuje u pravom smeru posude koju treba da odaberete.Ako recept kaže da koristite tepsiju, to obično znači da koristite metal, a posuda za pečenje se uglavnom odnosi na staklo za rernu.

Pročitajte još: Odmah ga BACITE: Ovo su znaci da je KROMPIR pun TOKSINA

Staklo može biti idealno za pite

Staklo ne sprovodi toplotu tako dobro kao metal, to je izolator, što znači da će, kada se zagreje u rerni, ostati toplije duže kada ga izvadite u poređenju sa metalom. Ovo može da ima rezultat savršeno pečene unutrašnjosti, ali prepečene spoljašnosti.  Dakle, ako koristite staklo, smanjite temperaturu u rerni za 25 stepeni, piše The List.

Međutim, postoje trenuci kada su staklene posude idealne, na primer kada pečete pitu. Mogućnost da vidite strane onoga što pečete pre nego što je gotovo može biti od pomoći. Staklo je takođe bolje ako pečete bilo šta sa kiselinom, kao što je bobičsto voće i citrusi, jer neće reagovati na kiselinu na isti način kao metal.

Pročitajte još: Poslastičarka objasnila kako se TORTE koje nisu prodate "PREPRAVE" i ponude kupcima PONOVO (VIDEO)

Metalne posude su savršene za kolače

Metalne posude mnogo brže sprovode toplotu i brže će se hladiti, a mogu da podnesu više temperature u poređenju sa staklenim. Sa bržim zagrevanjem metala, dobija se lepa i hrskava ivica onoga što pečete. Tako da su metalne posude savršene za kolače.


 

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas