Kad ovo probate raspametiće se, domaće LEPINJE I NAMAZ koje ne smete propustiti (RECEPT/VIDEO)

Jovana Pejinovic

29. 01. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz Bakine kuhinje stiže sjajan recept za domaće lepinje.

Potrebno je za mere lonče od 200 gr.

  • 200 ml mleka
  • 10 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika ulje
  • 2.5 lončeta brašna
  • soli

Namaz:

1-2 kašike kisele pavlake i 3.4 čena seckanog belog luka izmešati. Dodati po želji origano biber i sl  i time premazivati lepinje.

Pročitajte još: Francuskinje je OBOŽAVAJU: Ova "supa" pravi se od samo DVA SASTOJKA, i efikasno TOPI KILOGRAME (RECEPT)

Priprema:

Mleko smlačiti dodati izmrvljen kvasac, dodati šeće ostaviti da nadođe. 

Dodati ulje, brašno i so i zamesiti glatko mekano testo.

Pokriti da odmori 30 minuta pa ga na stolu premesiti i podeliti na 5 delova. 

Rukama obraditi u loptice i  pokriti 10 minuta. Svaku lopticu rukama  razvući u veći tanjir i pržiti u ulju da porumeni sa jedne i druge strane

1-2 kašike kisele pavlake i 3-4 čena seckanog belog luka izmešati. Dodati po želji origano biber i sl  i time premazivati lepinje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU