Kraljica Elizabeta u nedelju ULAZI U ISTORIJU: Kako će omiljena osoba britanske kraljevske porodice provesti ovaj dan?

Kristina LJubisavljević

04. 02. 2022. 000000 14:30

Foto: Deposit

Kraljica Elizabeta II u nedelju ulazi u istoriju. Postaće prva britanska vladarka koja je na prestolu 70 godina, a od nedelje kreće i proslava platinastog jubileja.

Jubilej kraljice Elizabete

Međutim, istorijski datum ipak neće biti obeležen velikom ceremonijom, jer 95-godišnja kraljica godišnjicu očeve smrti, kralja Džordža VI, tradicionalno provodi daleko od očiju javnosti, pa je otputovala na imanje Sandringam na istoku Engleske

Kraljica Elizabeta vladavinu je započela sa samo 25 godina. Za očevu smrt saznala je dok je bila na putovanju u Keniji sa suprugom, princom Filipom.

Pročitajte još: Leticija ponela KAPUT kroja koji ne viđamo često: Šta je odabrala kraljica za prestonicu Austrije? (FOTO)

Elizabeta se odvuvek smatrala veoma pouplarnom i poštovanom u Britaniji.

U nedelju verovatno neće biti posebnih svečanosti u skladu sa njeom željom, ali će se njen jubilej obležiti u junu, kada su predviđeni događaji u trajanju od četiri dana. Uključivaće vojnu paradu, muzičke koncerte, ulične proslave, masovni piknik i "platinasto puding takmičenje". Izrađene su i posebne kovanice kako bi se obeležila dosad nezabeležena godišnjica.