Tri metode za rešenje problema SUVOG VAZDUHA tokom zimskih meseci. Evo koje još koristi ćete imati od ovih genijalnih trikova

Kristina Malešević

05. 02. 2022. 000000 20:00

Foto: Pixabay

Posuda s vodom na radijatoru, u keramičkoj posudi najučestaliji je metod za održavanje dovoljne i zdrave vlažnosti vazduha u stanovima tokom zimskog perioda i grejanja stanova. Donosimo vam tri metoda kako da vazduh u vašem domu ne bude suv, ali i da istovremeno vaš dom učiniti svežim i mirisnim čime ste praktično rešili dva problema.

Pročitajte još: Zdravstveni benefit ZELENOG ČAJA za koji retko ko ZNA: Pored regulisanja METABOLIZMA, ovaj čaj pomaže i kod ARTRITISA

Iskuvavanje vode s korom citrusa

U obični lončić stavite vodu i u vodu narežite koru pomorandže ili limuna i pustite na laganoj vatri da ključa. Para prilikom isparavanja podići će vlažnost vazduha, a miris citrusa podići će vaše raspoloženje.

Pročitajte još: Smeli autfit u OSMOJ DECENIJI: Verica Rakočević u džombastim čizmama i kratkom kaputu izgleda kao TINEJDžERKA (FOTO)

Veš sušen pored radijatora

Umesto da mokar veš sušite u skrivenim prostorijama, iskoristite ga kao prirodni ovlaživač vazduha. Stalak za sušenje stavite što bliže uz radijatore, voda iz veša isparavaće i ujedno održavati vlagu u vazduhu pogodnom.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Provetravanje prostorija

Osnovno pravilo prilikom provetravanja prostorija zimi i povećanja vlažnosti u vazduhu je vreme držanja prozora otvorenim u zavisnosti od spoljne temperature.