Oglas
· · Komentari: 0
FENG ŠUI SAVET

Ove četiri životinje se smatraju čuvarima dobre FENG SHUI energije! Obavezno ih treba imati u stanu

Prema feng šui načelima, kornjača predstavlja jednu od četiri nebeske životinje ili čuvara, koje se podudaraju sa pravcima na kompasu.

1622030009_tortoise-166432_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Crna kornjača predstavlja sever, zeleni zmaj je čuvar istoka, crveni feniks pazi na jug dok je beli tigar čuvar zapada..

Koreni simbolike

Koreni njihove simbolike vežu se za same početke feng šuija. Postavljene u pravom položaju, smatra se da nebeske životinje kanališu i pojačavaju energiju, dok pogrešno mesto može ometati protok energije.

Pročitajte još: Prema feng šui načelu, SAPUN vam može PROMENITI ŽIVOT - evo i kako

Postoji nekoliko feng šui pravila i smernica za postavljanje figurica kornjače kako bi delovale lekovito u domu, bašti ili kancelariji.

U drevnoj Kini kornjača se smatra duhovnim simbolom dugovečnosti, dok u feng šui praksi ima različite namene.

Načini korišćenja kornjače u feng šuiju zavisiće od vaše namere. Postoje 4 uobičajene upotrebe ovog simbola.

Kornjača se drži u zadnjem delu kuće

Kornjača kao sredstvo zaštite i lek za jačanje energije postavlja se u zadnjem delu kuće. U kancelarijskom okruženju možete postaviti malu kornjaču iza vaših leđa. Na otvorenom kornjaču je poželjno postaviti u zadnjem delu bašte.

Pročitajte još: Za više para birajte NOVČANIK U OVOJ BOJI i bez suvišnih stvari

Crne kornjače od metala u postavite u severnom delu vašeg doma. Ovakva upotreba se koristi za unapređenje energije u karijeri. Veruje se da ovakav feng šui plasman može pomoći u privlačenju jake uzemljene energije koja će vam trebati pri vašim poslovnim planovima.

Okrenite kornjaču ka ZAPADU

Ako kornjaču držite pozicioniranu u blizini ulaznih vrata okrenutu ka zapadu, to glavnim vratima donosi energiju uzemljenja i zaštite, a ako je postavljate u smeru koji je vama važan, smatra se da se kornjača bori protiv bolesti i unapređuje zdravlje ukućana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas