STERILNO BELO u enterijeru ne mora da bude LOŠ IZBOR: Kako ova boja utiče na ZDRAVLJE?

Aleksandra Kolarevic

09. 02. 2022. 000000 15:30

Foto: Piksabej

Bela boja je boja elementa Metal, koji se u feng shuiju suprostavlja elementu Zemlje. Veruje se da element Zemlje podržava dve zvezde - žutu i crnu, koje se dovode u vezu sa bolešću, a kako bi se te energije suprostavile, savetuje se da se uvede element Metala, u koji spada bela boja.

Ona simbolizuje i sunčevu svetlost, jer se razlaže na 7 osnovnih boja i odličan je izvor yang energije koja je neophodna u slučaju bolesti.

Ukoliko imate bolesnika u kući, feng shui nalaže da ga treba prebaciti u sobu sa belim zidovima. Takođe, posteljina mora biti čista i po mogućnosti bela, i u tu sobu mora dopirati puno sunčeve svetlosti.

Pročitajte još: Dečja soba po FENG SHUI-ju: Koja pravila treba ispoštovati kada je u pitanju KREVET, BOJA ZIDOVA i DETALJI?

Pored toga, povoljno je postaviti i sveže cveće u istočni deo te prostorije, jer su sunčeva svetlost i sveže cveće odlični aktivatori yang energije.

Savetuje se da se cveće redovno menja, jer čim uvene, ono otpušta lošu i usporavajuću yin energiju, koja sprečava napredak i protok pozitivne energije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU