· · Komentari: 0
FENG SHUI

Tri pravila koja treba ispoštovati: Kako urediti KUPATILO, a da privuče NOVAC i SREĆU?

Za kupatilo se smatra da je prostorija u kojoj je najteže održati dobar feng shui.

1642878360_bathroom-g0380f7124_1280.jpg
Foto: Piksabej

Prema feng shui tradiciji smatra se da je kupatilo mesto koje najčešće ometa slobodan protok pozitivne či energije i da je zato važno posvetiti posebnu pažnju uređenju ovog dela doma.

Postoje određene stvari koje s prema feng šuiju zabranjene u kupatilu, jer se smatra da u ovom prostoru stavraju nepovoljnu energiju i loše utiče na atmosferu i raspoloženje u domu, posebno na tok finansija u prostoru.

Pročitajte još: Pet stvari kojima nije mesto u KUPATILU jer može da ih uništi VLAGA

Evo koje 3 stvari treba izbaciti i izbeći kada je reč o feng šui uređenju kupatila:

Slavine koje cure

Slavine koje cure su često najčešća greška. Curenje vode u umivaoniku, kadi, tuš kabini ili iz vodokotlića smbolizije "curenje" novca iz doma.

Smatra se da curenje donosi siromaštvo, čini da se troškovi gomilaju, a novac izlazi iz vaše kuće. Zato je važno popraviti sve slavine i izbeći bilo kakvo kapljanje ili curenje vode.

Stare stvari i prazne bočice

Prazne bočice kozmetike, stare četkice za zube, izložene prljave peškire, smeće, slomljene stvari, polomljena ogledala, stalno pretrpana i otvorena korpa za prljav veš... Svaki vid nereda u kupatilu čini da se iz njega širi loša energija ka celom domu.

Potrudite se da sve prazno, slomljeno i nepotrebno izbacite iz kupatila. Ovo je prostor koji služi za održavanje čistoće, pa on sam treba uvek da bude uredan i čist. Kupatilo je najbolje uraditi u minimalističkom stilu, sa što manje stvari u njemu, kako bi se u njemu izbeglo "taloženje" loše energije.

Veštačko cveće

Ukoliko želite da dekorišete kupatilo ili osvežite njegov izgled, nikada u njega ne unosite veštačko i plastično cveće. Ovo loše utiče na feng shui energiju, odiše umrtvljenom energijom, stagnira tok i zauzima prostor koji biste mogli iskoristiti za sveže biljke u kupatilu koje sjajno utiču na feng šui.

Preporučuje se da u kupatilu gajite zlatni potos, bambus, paprat, zamija, ekuliptus, ženska sreća, čuvarkuća... Gajenje živih biljaka u kupatilu, u umerenoj količini može ulepšati prostor, ali doneti i srećnu, lepu energiju koja povoljno utiče na atmosferu u domu i finansije.

                            Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.