Saveti zlata vredni! 5 BAKINIH TRIKOVA na kojima će biti zahvalna i naša deca

Kristina Malešević

28. 02. 2022. 000000 19:30

Foto: Pixabay

Pojedini trikovi i saveti koje su nam bake nekada davale i naizgled nam se činili nepotrebnima, njačešće su nam kasnije u životu zatrebala i to onda kada smo pomislili da smo u bezizlaznoj situaciji.

Pročitajte još: "Umreću s ožiljkom zbog Danilove nesreće": Nataša Bekvalac otvorila dušu o BIVŠIM MUŽEVIMA

Donosimo vam pet saveta koje su nam naše bake prenele.

Duža svežina ruža u vazi uz aspirin

Aspirin pomaže da hrizanteme, karanfili, gladiole i ruže duže ostanu sveže u vazama ako u vodu dodate samo jedan aspirin. U vodu sa narcisom bolje je dodati prstohvat soli, dok nekim biljkama više odgovara malo šećera ili jabukovog sirćeta.

Dete naučite kako da drži olovku uz pomoć gumice

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Kako biste naučili dete da pravilno drži olovku, koristite gumicu Navucite gumicu na ruku, zatim kroz nju provucite olovku i okrenite je u položaj od 180 stepeni. Tako će olovka moći da stoji u pravilnom položaju.

Postupanje sa masnim mrljama

Masne mrlje na odeći treba što pre posuti sa soli. So će upiti u sebe veću količinu masnoće. Jednostavno pospite, sačekajte i istresite. Veće mrlje će se kasnije lakše oprati, a manje će sasvim nestati.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Skoreli lak za nokte možete razredite acetonom

Nekoliko kapi acetona učiniće vaš lak za nokte ne samo tečnijim, već i sjajnijim. Morate samo voditi računa da ne preterate sa količinom acetona, inače će lak postati vodnjikav.

Pročitajte još: Da li otvoreno vino ima rok trajanja? Ovoliko može da stoji

Zagoreli lonac očistite sa slanim rastvorom

Čak i masne zagorjele površine možete lako očistiti bez specijalnih sredstava. Jednostavno stavite u lonac nekoliko kašika soli i ostavite da ključa 15 do 20 min.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU