SA KOJE STRANE MI JE REZERVOAR ZA GORIVO? Odgovor se krije ISPRED VAS na komandnoj tabli vašeg auta! (FOTO)

Katarina Nikolić

15. 03. 2022. 000000 11:20

Čudna činjenica koju malo ljudi zna, a koja je vrlo praktična, pogotovo ako ste u situaciji da nekad i često menjate automobile. Mesto sa koje strane se nalazi vaš rezervoar piše na komandoj tabli ispred vas, a da verovatno niste ni primetili!

Pročitajte još: MISTERIJA dva automobila sa identičnim tablicama - čovek je ODMAH morao da pozove policiju (FOTO)

Na komandoj tabli, na mestu gde vam se prikazuje koliko vam je goriva ostalo u automobili, stoji mala, jedva primetna strelica koja pokazuje na kojoj strani vam je rezervoar. Ako vozite iznajmljeni ili neki drugi automobil, možda nećete znati na kojoj strani da napunite. U novijim modelima, proizvođači automobila su počeli da uključuju „tajni trougao“ kako bi vam pokazali upravo to. Sledeći put kada uđete u auto, pogledajte na indikatoru goriva na vašem automobilu ovu malu strelicu pored ikone pumpe za gas. Ovo je jednostavan način da pokažete vozačima sa koje strane da se približe pumpi.

Loading...

 

Ovo je posebno korisna funkcija ako vozite iznajmljeni automobil, ili ako ste jedan od onih koji nikada ne mogu da se sete svaki put kada stignete na benzinsku pumpu.Ova strelica stoji na većini automobila, osim na nekim starim modelima, uglavnom japanske proizvodnje. Tako da ako automobil nema strelicu, ikona gasa će biti na strani automobila na kojoj je rezervoar za gas. Ako nema uopšte ikone za gas, potencijalno ste u električnom automobilu.