Oglas
· · Komentari: 0
PROMAŠAJI

Ako je potrebno vozilo da iz ČERNOBILA izbaci nuklearni otpad - da li je ovaj AUTOMOBIL idealan za to?

Da li ste čuli da model automobila "sbarro autobau"? Naravno da niste! Ko bi, uopšte, poželeo ovakvo vozilo?

1605001241_concept.PNG
Foto: Youtube/ screenshot CONCEPT CAR
Oglas

Sbarro je mala švajcarska fabrika automobila koju je osnovao Franko Sbaro 1971. godine. Poznati su po proizvodnji sportskih automobila, ali sa njihove proizvodne trake je sišao i "najružniji automobil savih vremena".

Pročitajte još: Od DISKO auta je svima ZASTAJAO DAH: Stavite slušalice! (VIDEO)

Prvi "sbaro" bila je replika "Lola T70" sa ševroletovim motorom i od onda su se specijalizovali za replike raznih modela koje su radili u malim serijama. Tako su proizveli BMW 328, Ford GT40, Bugatti Royale i Mercedes-Benz 540K. Recimo, proizveli su 135 vozila "BMW 328".

"Čelendž" je imao kameru i dečiji model!

Sredinom isamdesetih godina se pojavio zanimljiv model "Challenge" koji je imao aerodrinamičan oblik i prvi sa kamerom koja je vozaču omogućavala da vidi šta se pozadi dešava. Zanimljivo je da su naredne godine proizveli i "Baby Challenge", dečiji model.

Pročitajte još: Bio je RUŽAN, svi su mu se smejali, ali danas KOLEKCIONARI ne pitaju KOLIKO KOŠTA

Premijera na sajmu automobila u Ženevi Foto: Youtube/ screenshot CONCEPT CAR

Samo pet vozila
"Sbarro" je sarađiva i sa Pjer Kardenom na proizvodnji vozila  "Stash" kojih jke 1975. godine proizvedeno samo pet.

Kao što je "Challenge" predstavljen 1985. godine na sajmu automobila u Ženevi, tako su još jedan model pokazali na istoj manifestaciji.

Dobar je za Černobil!

Reč je o "sbarro autobau" koji je žutom bojom zainteresovao posetioce sajma.  Sva vozila ove radionice razvijaju neverovatnu brzinu, ali su definitivno za kupce sa posebnim ukusom. Kritičari su za ovaj automobil napisali: "Ako je potrebno vozilo da iz Černobila izbaci nuklearni otpad - ovo je idealno za taj posao!"

Pročitajte još: Kada su se OTVORILA VRATA svi su ZINULI! Nažalost, kraj je RUŽAN (VIDEO)

Fabrika je proizvela i nekoliko posebnih modela za specijalne kupce, kao što su Christelle, Millennium Coupé i Picasso. Sve je r ađeno u ograničenim serija i isključivo za poznate kupce.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas