POSNA TRPEZA: Pilav spremljen na jedinstveni način (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

17. 03. 2022. 000000 11:00

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje, stiže nam provereno dobro jelo, ukusno, zdravo i posno!

Potrebno je:

  • 200 gr. obarenog pirniča
  • 150 gr spanaća obarenog  seckanog
  • 3 šargarepe
  • 1 veća glavica crnog luka
  • začin, so, biber
  • 2 sveža paradajza
  • 3 mlada krompira
  • 3 paprike crvene
  • peršunov list
  • 100 gr rendanog kačkavalja
  • ulje

Pročitajte još: "BILIONER" KOLAČI: Kada isprobate ovaj recept, shvatićete zašto nose ovakav naziv

Priprema:

  1. U đuveč staviti peh papir na dno staviti red krompira na kolutove, a zatim ređati sve o+po redu povrće po želji i završiti sa pirinčem (pogledaj VIDEO).
  2. Svako povrće posloliti i pouljiti. Na prinač staviti rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni C oko 40 min.
  3. Ostaviti da se malo prohladi pa ga izvrnuti na dasku i iseći po želji.
  4. Pilav je fantastičnog ukusa uz njega servitajte dobru salatu . Uživaćete u svakom zalogaju!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU