Tri saveta za razbijanje celulita: Sada je POSLEDNJI TRENUTAK da krenete da ih primenjujete

Jelena Knežević

02. 04. 2022. 000000 20:40

Foto: Profimedia

Često izbegavamo da nosimo kraće stvari upravo zbog celulita. Ako se na vreme ne pozabavite ovim problemom, to ćete ga teže rešiti. Celulit nastaje kada potkožne masne ćelije oteknu i krenu da pritiskaju vezivno tkivo. Iz toga sledi zaključak da, što manje masnoće u organizmu imate, imaćete i manje celulita. Ovaj problem ne možete rešiti preko noći, potrebna su istrajnost i upornost.

1. Više vode i hrane bogate vlaknima

Najpreporučljivije bi bilo da odradite detoksikaciju celokupnog organizma, posebno jetre i debelog creva. Postoje brojni prirodni napici za detoksikaciju, ali za potpuniji efekat poželjno je izbegavanje kofeina, nikotina, ali i smanjenje unosa soli i masti. Hidratacija je ključna, pa gledajte da popijete bar 2l vode dnevno. U svakodnevni meni poželjno je da uključite hranu bogatu  vlaknima i hranljivim materijama, poput borovnica, orašastih plodova, čija i lanenog semena, soje.. Kada su žitarice u pitanju pridržavajte se onih od celog zrna kao što su ječam, raž, proso, kinoa. Sveže povrće je takođe sjajan izvor vlakana.

Pročitajte još: PET POZNATIH DAMA SA ALOPECIJOM: Ne biste verovali koje muke se kriju iza "savršenog" izgleda (FOTO)

2. Redovna fizička aktivnost

Šetnje, brzo hodanje, vožnja bicikla. joga samo su neke od mogućih aktivnosti. Uz pravilnu ishranu i redovno vežbanje smanjujete šansu za pojavu narandžine kore. Vežbanje sagoreva masne naslage, a posebno se preporučuju vežbe koje tope masne naslage na nogama, budući da je to najčešća regija pojave celulita kod žena.

3. Masaža

Masažom ćete podstaći cirkulaciju u određenoj regiji. Masaža pomaže u razbijanju masnih naslaga. Dejstvo masaže možete pojačati proizvodima za piling ili određenim četkama. 

Važno je imati na umu da celulit vrlo verovatno ne može u potpunosti nestati, ali možete se potruditi da bude što manje primetan!

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU